Over mij

Ik ben Margareth Suurmond-Kooijman, gepassioneerd massagetherapeute en natuurgeneeskundige. Ik heb mijn 3-jarige vakdiploma massagetherapeut behaald met de afstudeerscriptie ‘Massagetherapie bij Burnout’. De bij- en nascholingen die ik ieder jaar volg zijn er om mij verder te ontwikkelen en mijn kennis te verdiepen.

Ik werk vanuit een ‘holistische benadering’ wat betekent dat ik naar jou kijk als één geheel. Niet alleen naar het fysieke lichaam maar ook op mentaal, emotioneel, sociaal en energetisch niveau. Hiermee komt vaak een diepere oorzaak van de ziekte of klacht naar voren. Bijvoorbeeld jarenlange stress dat zijn sporen laat zien via het immuunsysteem. De relatie tussen depressie of heftige, langdurige stemmingswisselingen en de aanwezigheid van obstipatie of diarree.

Door deze holistische benadering ontstaat een behandelingsaanpak die het zelf herstellend vermogen van de persoon zal aanwakkeren. Wanneer jij met een klacht bij mij komt, word ik nieuwsgierig naar de oorzaak en waar deze klacht vandaan komt. Wat is er nodig om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren zodat energie weer kan stromen.

Binnen jouw mogelijkheden pakken we samen de oorzaak aan, om je klachten en beperkingen om te buigen naar mogelijkheden.

In het genezingsproces spelen bewustwording en inzicht in de eigen gezondheidstoestand en onderliggende processen een belangrijke rol.

Ik neem de tijd voor je en luister naar jouw verhaal. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Dit brengt veranderingen met zich mee.

Ik begeleid en ondersteun jou tijdens de behandeling om contact te maken met je gevoel, je emoties en om je onverwerkte ervaringen te doorleven. Je mee te nemen op het pad van bewustwording en inzicht, naar een gebied van innerlijke rust en stilte, naar balans en heling.

 Wees welkom in mijn praktijk.

Bij- nascholingen die ik heb gevolgd:

Massagetherapie

Orthomoleculaire therapie

Medische Basiskennis

Fytotherapie (kruidengeneeskunde)

Aromatherapie

Apitherapie – Bijen en gezondheid

Ayurvedische massage

Rugmassage

Hoofdpijnmassage

Hoofd- nek- en schoudermassage

Voetreflexzone therapie

Massage bij Stress & Burnout

Triggerpoint therapie

Bindweefselmassage

Honingmassage

HSP massage

Thai tafelmassage

Massage bij kanker

Fibromyalgie massage

Massage bij ADHD/ADD

Manuele lymfedrainage

Chakra massage

Thai Tafelmassage

Ayurveda in je dagelijks leven

Chronische Vermoeidheid, alles is energie

Orthomoleculair basis 

Stress en Burn-out

Imkercursus

Sjamanisme