
Orthomoleculaire therapie
In de orthomoleculaire behandelwijze is het doel om met voeding zoveel mogelijk juiste en optimale hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen (geur- smaakstoffen etc.).
- In deze tijd is het bijna onmogelijk om via de voeding alle benodigde hoeveelheden voedingsstoffen binnen te krijgen.
- Dit heeft te maken met onze voedingskeuze en de juiste kwaliteit.
- De bereidingswijze is van belang en hoe het wordt gegeten en verteerd; goed kauwen, zonder haast en niet wegspoelen met drinken.
- Ook de producten zelf die door de teeltmethoden van nu onvoldoende essentiële voedingstoffen bevatten.
- Daarnaast kan de individuele behoefte verschillen door erfelijke factoren, milieu-invloeden, werksituaties, stress, de lever die meer nodig heeft om de gifstoffen goed oplosbaar te maken zodat ze kunnen worden uitgescheiden.

Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten meespelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziekten en (ouderdoms)diabetes.
Orthomoleculaire behandelwijze richt zich op het versterken en herstellen van lichaamsfuncties zoals ze eigenlijk behoren te werken. Als deze niet goed meer functioneren, heeft dat invloed op de rest van het lichaam en de gezondheid. Er ontstaan op termijn klachten zoals bijvoorbeeld prikkelbare darmen, overgevoeligheden, overgewicht, ontstekingen, eczeem.
Onder andere de combinatie met juiste voedingssupplementen, aanpassing in voeding, leefstijl en persoonlijke begeleiding kunnen de lichaamsfuncties ondersteunen en verbeteren.
Hierdoor wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit is mede afhankelijk van de aard, van de duur, de ernst van de klachten en de eigen motivatie van de cliënt.
Werkwijze
Tijdens de Coronamaatregelen kunnen behandelingen van kruidengeneeskunde en Orthomoleculaire adviezen via email, telefoon- of online gesprekken gewoon doorgang vinden.
o Eerste consult: intakegesprek
In het eerste gesprek van de natuurgeneeskundige behandeling bespreken we samen het intake formulier dat je online hebt ingevuld. Ik stel je deze vragen om zo een goed beeld te krijgen van jou als persoon èn inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaak van jouw klacht. Dit gesprek duurt 60-90 min afhankelijk van de klacht(en). Op basis hiervan stel ik een persoonlijk behandelplan op om het natuurlijk evenwicht te herstellen. De therapie is bij iedereen anders, omdat ieder mens uniek is. Ga je akkoord met het opstellen en uitwerken van het behandelplan dan onderteken je de behandelingsovereenkomst en maken we een afspraak voor het tweede en derde consult.
o Tweede consult: opstellen en bespreken van het uitgewerkte behandelplan
Aan de hand van de bevindingen en mijn waarnemingen tijdens het intakegesprek stel ik een behandelplan op dat helemaal op jou van toepassing is. Dit gesprek vindt ca. 2 weken na de intake plaats.
o Vervolgconsult
Tijdens het vervolgconsult bespreken we samen het effect van de behandeling. Waar nodig stel ik de behandeling bij. De vervolgconsulten stem ik af op jouw behoefte.
