Massagetherapie

Een therapeutische massage is een massage waarbij de behandeling is gericht op bewustwording welke tot inzicht en uiteindelijk tot heling kan leiden.

Hierbij wordt gewerkt vanuit de holistische visie, die ervan uit gaat dat alles met elkaar verbonden is op fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal niveau. Er wordt gekeken naar de mens in zijn geheel.

Door deze vorm van massage:

  • ontstaat er een betere doorbloeding en versoepeling van spieren, gewrichten en huid
  • worden afvalstoffen beter afgevoerd en voedingstoffen opgenomen
  • wordt verlichting en ondersteuning gegeven van (pijn)klachten
  • wordt je immuunsysteem versterkt
  • ontstaat er een betere balans van je zenuwstelsel
  • Word je meer bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest

Voor wie is deze therapie?

Als je klachten hebt zoals: nek-, schouder-, rugpijn, hoofdpijn, andere (chronische) pijn klachten, buikklachten of vermoeidheid, ademhalingsklachten, rusteloosheid, stress, spanningen, burn-out of psychische klachten. Gevoelens van angst, onzekerheid, verdriet, als je niet lekker in je vel zit etc.

Werkwijze Massagetherapie

Tijdens de massagetherapie maak ik gebruik van verschillende combinaties en lichaamsgerichte technieken, zoals reflexzone (voeten, rug), Triggerpointbehandeling, stretchen, bindweefselmassage, Holistic pulsing, bodyscan, chakra massage.

o Eerste consult

In het eerste deel van het consult nemen we het intake formulier door dat je online hebt ingevuld om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de onderliggende oorzaak van je klacht.

Aan de hand van deze bevindingen en mijn waarnemingen bespreken we samen je persoonlijke behandelingsplan en worden de verwachtingen en het einddoel besproken. Binnen jouw mogelijkheden pakken we samen de oorzaak aan, om je klachten en beperkingen om te buigen naar mogelijkheden.
Als je akkoord gaat met de behandelingsovereenkomst, starten we met de behandeling.

Het tweede deel van het consult zal bestaan uit een therapeutische lichaamsgerichte behandeling. Gevolgd door een nagesprek.

o Vervolgconsult

Natuurlijk kun je komen voor 1 massage maar het is aan te raden om, afhankelijk van de vraag of klacht waar je mee komt, een traject van minimaal 5 – 7 sessies af te spreken. 

Elke behandeling begin ik met een kort voorgesprek waarin we bespreken hoe het met je is, gevolgd door de massagetherapie en een nagesprek.

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we samen het effect van de behandeling. Waar nodig stel ik de behandeling bij. De vervolgconsulten stem ik af op jouw behoefte.

Wel of niet masseren:

o Absolute contra-indicatie

Bij een aantal omstandigheden mag er niet gemasseerd worden; de absolute contra-indicaties Het betekent dat het medisch niet verantwoord is om gemasseerd te worden. Om complicaties te voorkomen, is het van belang om het intake formulier zo volledig mogelijk en naar waarheid in te vullen.
Voorbeelden van absolute contra-indicatie zijn: koorts, griep, besmettelijke huidaandoeningen, ernstige hart- en vaataandoening, de eerste drie maanden van een zwangerschap etc.

o Relatieve contra-indicatie

Bij relatieve contra-indicaties mag er plaatselijk niet gemasseerd worden. Bijv. bij botbreuken, vochtophoping na trauma, ontsteking aan bepaald gewricht, open wond.
En in sommige gevallen mag er wel gemasseerd worden door aanpassing van de tijdsduur, de druk, tempo en een andere techniek van de massage zoals bijvoorbeeld bij vermoeidheid en overspannenheid.

Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts of therapeut of er wel of niet gemasseerd mag worden.