Fytotherapie (Kruidengeneeswijze)

Fytotherapie (kruidengeneeskunde) is een behandeling op basis van geneeskrachtige kruiden. Het gebruik van planten voor onze gezondheid is een van de oudste vormen van geneeskunde.
Er wordt gebruik gemaakt van de inhoudsstoffen van de gehele plant of delen van planten (bijv. enkel de wortel of alleen het blad).

De kracht van fytotherapie ligt in het vermogen om zwakke plekken, organen en/of lichaamsfuncties te ondersteunen, te versterken en het lichaam van belastende stoffen te ontdoen.

Bekende gebruikte kruiden zijn onder andere brandnetel, kamille, lavendel, tijm, paardenbloem. 
Geneeskrachtige kruiden kunnen in verschillende vormen worden toegepast. Hierbij kun je onder andere denken aan kruidenthee, tincturen (druppels), etherische olie, kruidenolie, zalven.

Werkwijze

Tijdens de Coronamaatregelen kunnen behandelingen van kruidengeneeskunde en Orthomoleculaire adviezen via email, telefoon- of online gesprekken gewoon doorgang vinden.

o Eerste consult: intakegesprek

In het eerste gesprek van de natuurgeneeskundige behandeling bespreken we samen het intake formulier dat je online hebt ingevuld. Ik stel je deze vragen om zo een goed beeld te krijgen van jou als persoon èn inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaak van jouw klacht. Dit gesprek duurt 60-90 min afhankelijk van de klacht(en). Op basis hiervan stel ik een persoonlijk behandelplan op om het natuurlijk evenwicht te herstellen. De therapie is bij iedereen anders, omdat ieder mens uniek is. Ga je akkoord met het opstellen en uitwerken van het behandelplan dan onderteken je de behandelingsovereenkomst en maken we een afspraak voor het tweede en derde consult.

o Tweede consult: opstellen en bespreken uitgewerkt behandelplan

Aan de hand van de bevindingen en mijn waarnemingen tijdens het intakegesprek stel ik een behandelplan op dat helemaal op jou van toepassing is. Dit gesprek vindt ca. 2 weken na de intake plaats.

o Vervolgconsult

Tijdens het vervolgconsult bespreken we samen het effect van de behandeling.  Waar nodig stel ik de behandeling bij. De vervolgconsulten stem ik af op jouw behoefte.